Hvornår Taler Børn? Her Begynder Dit Barn At Tale

19. January 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay

Hvornår taler børn? Det svar er evigt individuelt, men oftest siger børn de første ord, når de er omkring 12 måneder gamle - altså et år gammel. 

Det er dog ikke ualmindeligt, at børn allerede begynder at tale og sige de første ord, når de er otte måneder gamle. Der kan også godt gå op til 18 måneder, før et barn begynder at sige sine første ord.

Mens det kan virke som lang tid for nogle, især hvis andre børn i omgangskredsen eller familien er begyndt at tale tidligere, så er det helt normalt.

Så meget kan dit barn sige som 6-årig

Det går hurtigt med børns verbale udvikling. Mens de første ord som regel kommer omkring et-årsalderen, så har børn omkring 6-årsalderen et ordforråd på omkring 10.000 ord.

I den periode lærer børn altså omkring fem nye ord hver eneste dag.

Den sproglige udvikling kommer både via den biologiske udvikling, som barnet gennemgår, men det sker også via stimulering og støtte fra omgivelserne. Her er det især fra mor og far, at barnet lærer at tale og kommunikere.

Jo mere du kommunikerer verbalt med dit barn, samtidig med at du understøtter det med fysiske bevægelser, jo mere styrker du dit barns udvikling. Det gælder også i forhold til at barnet lærer at tale.

Især sang kan være en god metode til at lære barnet at tale, ligesom det at tale og have fælles opmærksomhed på ting er stimulerende.

Du læser sidens tekst, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet, for at tilgodese avXperten. Her kan du eksempelvis købe bordventilator, og meget meget andet. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.

Hvad skal man se i København med børn?

24. March 2022 • Småbørn
Billede: Pixabay, 422737
Læs Resten

Hvor mange penge må man give sine børn? Se grænsen

12. February 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår blev det forbudt at slå børn?

19. January 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay
Læs Resten