Hvornår Blev Det Forbudt At Slå Børn?

19. January 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay

I dag er det forbudt at slå børn, men hvornår blev det forbudt at slå børn? Revselsretten, som denne lov kaldes, blev i princippet afskaffet i 1985. Siden har det været ulovligt at slå børn.

Revelsrettens afskaffelse kom i forbindelse med en ændring af forældremyndighedslovens paragraf to stykke to. Ændringen betød, at det fremover blev forældrenes pligt at beskytte barnet mod fysisk og psykisk vold. 

Først afskaffet i 1997

Mens revselsretten med ændringen af forældremyndighedslovens ændring i 1985 i princippet afskaffede revselsretten, så var det faktisk først i 1997, at det blev forbudt at slå børn.

Den 28. maj 1997 vedtog Folketinget, at revselsretten skulle afskaffes helt, hvorved det blev forbudt at afstraffe børn fysisk eller psykisk.

Selvom det er næsten 25 år siden, at revselsretten blev afskaffet og det blev forbudt at slå børn, så er der desværre stadig episoder, hvor børn er udsat for vold i hjemmet.

Revselsretten gjorde op med en nærmest menneskeliglang tradition, hvor straf var ensbetydende med en fysisk eller psykisk form for afstraffelse.

Tidligere var det også tilladt, at lærerne måtte slå og fysisk afstraffe eleverne i skolen, hvis disse følte det påkrævet. 

Flere danske love har op gennem årene fastslået især mænds ret til at afstraffe - altså revse, enten sine børn, hustru og tyende (tjenestefolk). Senere blev det også lovligt for hustruen at gøre dette, inden det først i 1997 helt blev afskaffet, at man måtte slå sine børn.

Hvad skal man se i København med børn?

24. March 2022 • Småbørn
Billede: Pixabay, 422737
Læs Resten

Hvor mange penge må man give sine børn? Se grænsen

12. February 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår taler børn? Her begynder dit barn at tale

19. January 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay
Læs Resten