Hvor Mange Penge Må Man Give Sine Børn? Se Grænsen

12. February 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay

Som du måske allerede ved, så er der visse regler for, hvor mange penge man må give sine børn, uden at skulle betale gaveafgiften på 15%. Selvom du eksempelvis er i besiddelse af en stor formue, så kan du ikke blot give dine børn uanede mængder penge, uden at skulle betale afgiften. Man må dog give markant mere, sammenlignet med andre pårørende.

Hvor mange penge må man give sine børn? Man må give 68.700 kroner om året uden at skulle betale gaveafgiften, der ligger på 15 procent. Herudover kan du også give eventuelle svigerbørn 24.000 kroner. Overvejer du at gøre dette, så bør du også overveje at oprette et gavebrev, så du har dokumentation på beløbet og gaven. Hvis du vil være sikker på, at det gøres korrekt, så kontakt en fagmand. 

Hvis du ønsker at hjælpe dine børn yderligere, men på ingen måde er interesseret i at betale gaveafgiften, så er der naturligvis andre måder, hvorpå man kan støtte sine børn økonomisk.

En af de mest oplagte måder er at lave et anfordringslån. Et anfordringslån er i bund og grund blot et rentefrit lån, man kan give familiemedlemmer imellem. Vær opmærksom på, at afgiftsgrænserne ser anderledes ud, når det handler om andre familiemedlemmer. De samme regler gælder dog også for børnebørn.

Hvad skal man se i København med børn?

24. March 2022 • Småbørn
Billede: Pixabay, 422737
Læs Resten

Hvornår taler børn? Her begynder dit barn at tale

19. January 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår blev det forbudt at slå børn?

19. January 2021 • Småbørn
Billede: Pixabay
Læs Resten