Hvornår Får Baby Tænder?

20. January 2021 • Baby
Billede: Pixabay

Den første tand er altid noget stort - især for småbørnsforældre. Men hvornår får baby tænder? I langt de fleste børns tilfælde kommer de første tænder, når baby er omkring seks måneder gammel. 

Tænderne bliver anlagt, allerede mens barnet stadig er et foster. Men tænderne begynder først at melde deres ankomst, når barnet er omkring seks måneder gammel.

Det tager to år at få tænder

Fra den første tand melder sin ankomst, til at alle 20 mælketænder er brudt frem, går der faktisk op til to år. Der kan gå op til 30 måneder, fra barnet er født, til at alle mælketænderne er kommet frem.

Tænderne kommer først frem der, hvor vi har vores fortænder. Derefter kommer de ved siden af fortænderne og efterfølgende den vej ud mod kindtænderne, der er de sidste, der vokser frem.

Tænderne kan dog sagtens komme frem i andre rækkefølger, uden at det har nogen betydning for barnets ve og vel.

Når en tand melder sig, vil barnet savle mere, end det normalt gør. Tandkødet bliver hvidt der, hvor der er en tand på vej, mens gummerne klør og er ømme, da tanden er på vej igennem det.

Du vil derfor opleve, at barnet tager mange forskellige ting i munden. Det skyldes, at det bruger det til at klø gummerne med.

Børn kan godt have feber i forbindelse med, at der kommer tænder. Har barnet dog feber i mere end et døgn, bedes du kontakte en læge, for så skyldes det sandsynligvis ikke tænderne.

Tak til avXperten Til slut vil sige stort tak til avXperten, der har bidraget økonomisk til dette du lige læste. Hos avXperten kan du købe blandt et stort og flot udvalg af trådløs mus produkter. Når indhold tilgodeser avXperten, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.

hvornår kan baby kravle? Få svaret her

28. June 2021 • Baby
Billede: Pexels.com
Læs Resten

Hvor meget søvn skal børn have?

09. June 2021 • Baby
Billede: Pixabay / Victoria_Borodinova
Læs Resten

Hvornår kravler børn?

02. March 2021 • Baby
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvor er det godt at rejse hen med små børn

02. March 2021 • Baby
Billede: Pixabay / PublicDomainPictures
Læs Resten

Hvornår kravler baby? Se svaret her

05. February 2021 • Baby
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvad er baby shower

03. February 2021 • Baby
Billede: Pixabay, Andrés Dávila
Læs Resten

Hvornår sover baby igennem

29. January 2021 • Baby
Billede: Pixabay / smpratt90
Læs Resten